Modelbaan inspiraties

Het is een tijd geleden dat ik uberhaupt wat aan deze hobby gedaan heb, maar zin is er nog steeds.

Bij mij is het altijd een moment van dit wil ik en op een volgend moment wil ik weer wat anders. Al ben ik er nu wel over eens wat het moet gaan worden, nou ja moet...??? Moeten is een groot woord, maar heb wel in ieder geval idee hoe het "grote" stations gebied eruit moet zien qua sporenplan.

Sporenplan is gebaseerd op een bestaande baan van Alex. Hij post zijn baan in zijn blog op de onderstaande link en heeft ook een youtube kanaal;

Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCJEqDx8NM2mOyqEqMd11pzw

Blog:
https://stummiforum.de/viewtopic.php?t=85732

Hieronder een foto van de linkerzijde van het station waarbij met AC naar DC gaat en dat  het sporenplan in DC is aangelegd. Station heeft 5 sporen en een 3 tal opstelsporen.

Aan de rechterzijde gaat er 1 spoor richting een bergspoor en 4 sporen lopen over naar 2 doorgaande sporen welke uiteindelijk naar het schaduwstation gaan.

Mijn doel is aan de linkerzijde een bergspoor te maken wat uiteindelijk naar een kopstation op een berg loopt. Ideaal voor lokale stoptreinen zoals flirts. gtw's, talentjes, etc. Aan rechterzijde was het idee om het bergspoortje naar een paar opstelsporen te leggen in de berg. 

Al moet al moet dit in een L-vorm gelegd worden zoals Alex van wie ik de inspiratie hebt gekregen. Maatvoering zullen zijn dat het vermoedelijk uit 2 modules opgebouwd zal gaan worden van 200x90cm. Hiermee is er een behoorlijke diepte hebt en ook lange treinen kan laten rijden.
Heb persoonlijk wel wat details die ik natuurlijk anders wil gaan doen dan dat Alex heeft gebouwd, maar sporenplan is wel iets wat ik wil overnemen, hij in H0, ik bouw het in N.

Tot de volgende....