Weteringcup

Sponsor event voor het goede doel

Een toernooi waarin 12 spelers die spelend zijn in Hoofdklasse, Extra klasse of Overgangsklasse op invitatie mogen deelnemen.

Het toernooi wordt gespeeld in 2 poules van 6 spelers. Nadat alle wedstrijden gespeeld zijn, wordt er finale ronde gespeeld, namelijk dat nr. 6 tegen 6 spelen van de andere poule, nr. 5 tegen 5 van de andere poule, enzovoort.

Elke wedstrijd duurt 3 setjes tot 50* caramboles, wie het eerst gehaald heeft, heeft de set gewonnen, ongeacht of de speler begonnen is of niet. Dus ook geen nabeurt. Nabeurt is enkel van toepassing op de 1e beurt, dus zodra speler die de set begonnen is, dan heeft speler 2 nog de nabeurt. Vanaf de 2e beurt is dat niet meer het geval.

Wie mogen er mee doen? Zoals gezegd mogen spelers die het niveau hebben van minimaal Hoofdklasse en maximaal Overgangsklasse. Afhankelijk van het niveau van overgangsklasse kan door organisatie gekozen worden dat men meer caramboles moet maken of een andere handicap waardoor het gelijkwaardige wedstrijden worden.
Vooral wordt er gekeken of men die 50 caramboles in 1 keer zouden kunnen maken.

Toernooi zal gespeeld worden op 2 avonden waarbij 2 wedstrijden per avond gespeeld worden en op 1 zaterdag, waarbij de laatste 2 wedstrijden van de poules gespeeld worden en de finale ronde.

Voor elke set die men wint, krijgt men 1 punt. Enkel als men in de 1e beurt uitgaat, krijgt men 3 punten, ook de tegenstander als deze in 1e beurt ook de benodigde caramboles maakt.
De stand zal worden gerankt op punten, met gelijk aantal punten zal worden gekeken naar carambole percentage of daarna naar onderlinge resultaat. Moyenne is in dit toernooi niet belangrijk maar je kan/mag in deze klasse wel een beetje moyenne verwachten.